About Us

Al van kinds af aan was ik volledig in de ban van honden en nadat ik ging samenwonen besloten mijn man Dennis en ik dan ook meteen om een hond te nemen. Zoë was alles wat we zochten - lief, aanhankelijk, intelligent, en had een enorme will-to-please, en zij heeft dan ook de basis gelegd voor de passie voor dit prachtige ras.

 

Na de komst van Zoë ontstond de wens voor een tweede hond, een reu dit keer. We kwamen in contact met Mary-Ann en Cheryl Wennink (kennel v/d Corner Brook) en kort daarna werd in Juli 2012 onze Fender (The Ambassador v/d Corner Brook) geboren. Het contact met hen is altijd gebleven en inmiddels hadden zij mij enthousiast gemaakt over het deelnemen aan hondententoonstellingen, iets wat zij zelf ook al sinds jaar en dag doen.

 

Met Fender ben ik dan ook gestart met het volgen van ringtraining. Dit bleek niet zijn grootste hobby, maar het showen bleef kriebelen. Dus besloot ik mij opnieuw op de wachtlijst te zetten, ditmaal voor een pup met potentie om in de toekomst mee naar tentoonstellingen te gaan en wellicht ook een nestje te fokken. In die tijd had ik mij al meer en meer verdiept in de historie, de standaard en de verschillende types en bloedlijnen binnen het ras om zo een gerichte keuze te kunnen maken m.b.t de stamboom en ouders van de nieuwe pup, en kwam zo opnieuw uit bij de fokkers van Fender, die hun Herwildy's Coconut lieten dekken door CH Floprym Mr MockerNut. En zo konden wij in november 2014 Lola (Marryl's Maple) aan ons gezin toevoegen.


Zij begon niet onverdienstelijk aan haar showcarrière en wist meteen een aantal maal Beste Puppy te worden, waardoor mijn interesse in de showwereld, en eigenlijk de algehele kynologie, alleen maar groeide.

 

In April 2017 is onze kennelnaam 'Londonite' goedgekeurd en op 1 April 2018 is ons eerste nest geboren. Uit ons eerste nest hebben wij onze lieve Joplin (Londonite Hairspray Queen) aangehouden. Joplin blijkt een echte showgirl en heeft al meerdere CAC's op haar naam staan.

 

Helaas werd ons geluk op hondengebied overschaduwd doordat Dennis ernstig ziek werd en in april 2019, net een jaar na de komst van ons eerste nest, overleed hij op 35-jarige leeftijd aan de gevolgen van Acute Leukemie.

 

Na een moeilijke periode besloot ik de draad weer op te pakken en in Augustus van 2019 reed ik samen met vrienden naar Engeland om Lola opnieuw te laten dekken. Ditmaal was de keuze gevallen op de mooie SH CH Billy Elliot de Ria Vela JW en op 23 oktober 2019 mocht ik 7 mooie pups uit deze combinatie verwelkomen. Uit deze speciale combinatie is Cobain (Londonite Cinnamon Girl) gebleven.